. Kjo quhet dashuri...mos hezistoni kurre te dashuruari personin e jetes tuaj cilado qofshin fatkeqesit e jetes....
38, Tirana, Albania

shte ora 8.30 e mëngjesit në një ditë intensive pune në spital, kur një i moshuar 80-vjecar, erdhi të hiqte të qepurat në gisht !
Menjëherë më tha se e kishte me nxitim pasi kishte një takim në ora 09.00 !
E ftova që të zinte vend pasi e dija që do duhej më tepër se një orë që dikush të merrej me të !
E shikoja teksa kontrollonte orën, me ankth, gjatë gjithë kohës !
Plaga dukej e shëruar dhe ndërsa po hiqja të qepurat,
fillova një bisedë me të !
E pyeta se mos kishte ndonjë konsultë tjetër mjekësore për të bërë tek ndonjë doktor tjetër meqë e kishte me aq nxitim !
I moshuar më tha që jo, por që i duhej të shkonte në shtëpinë e kujdesit të shëndetit (azil ) për ti pregatitur mëngjesin gruas së tij ! E pyeta mbi shëndetin e saj !
Më tha që po kurohej që prej disa vitesh dhe se ishte viktimë e semundjes së Alzheimer !
E pyeta nëse gruaja do merzitej për vonesën e tij !
Më tha që e shoqja nuk e njihte më se kush ishte, kishte pesë vite në nje situatë te tillë !
I habitur e pyeta:
"Dhe shkon çdo mëngjes edhe pse ajo nuk të njeh ?!"
I moshuari duke buzëqeshur mu përgjigj:
"Gruaja ime nuk më njeh, por unë akoma e njoh atë se çfarë është për mua " !
Mu desh që ti përmbaja lotët ndërsa i moshuari po largohej dhe mendova:
"Kjo eshte lloji i dashurise qe dua ne jeten time " !
Dashuria e vertete nuk eshte as fizike dhe as romantike !
Dashuria e vertete eshte te pranosh njeri tjetrin me me cfare ka qenë, cfare eshte dhe cfare do te jete !

40 views
 
Komente

Nuk ka ende komente.
Lini komentin tuaj, filloni diskutimin!

Ditar
Blogët shkarkohen çdo 5 minuta