Në rrugën tënde do të takosh shumë njerëz,

shumica e tyre do të jenë ata më të “Afërmit” të cilët do të gjenden pranë sa herë të kesh “Nevoj” dhe papritur do të shikosh se si me cënimin e interesit personal do të fillojnë të të kthejnë krahët duke mos të njohur më.

Do të pyesësh veten a ja vlen vëmendja dhe koha,
energjia,
dashuria dhe respekti që po shpenzoj për ta vallë pasi dikush që është i destinuar të jetë bashkëudhëtari-ja tënde i-e duhur qëndron atje edhe kur interesi personal preket apo cënohet.

Dhe një zë i qetë kumbues do të dëgjohet brenda shpirtit tënd duke të pëshpëritur me siguri dhe qetësi:
“Nuk ja vlen të humbësh më kohën me njerëzit e gabuar,
fillo jeto i buzëqeshur për veten dhe jo për të tjerët”.

Kjo botë është e mbushur me padrejtësi dhe njerëz gjithmonë e më të vegjël jo në moshë por në shpirt,
me shpirtin e e zi dhe në nxirje e sipër.

Sa herë të ngjitesh do të godasin për tu rrëzuar,
sa herë të dashurosh me pastërti do përpiqen për të ta shkatërruar,
sa herë të buzëqeshësh si një fëmijë i çiltër dhe plotë forcë jete e mirësie do të përpiqen të ta fshijnë buzëqeshjen,
sa herë të bëhesh dikushi do përpiqen të të njollosin,
sa herë të ecësh në rrugën tënde pa i rënë njeriut në qafë do të të bien duke të bërë fajtor ty edhe pse je i ndershëm dhe pastër,
sa herë të tregosh dhe përplasësh të vërtetën në sy të maskave,
hipokritëve dhe të paaftëve do të të quajnë të marrë dhe të pashpirt sepse ju ke prekur dhe çjerrë të gjitha maskat e errëta të zemrës që kanë,
dheeeeeeeeeeee
SA HERË TË KESH NEVOJ PËR NJË PËRPLASJE TË SINQERTË TEK KRAHU DHE ADMIRIM TË THELLË ME SINQERITET DUKE TË THËNË:
“URIME , ”POR PA DOZA INTERESI DO TË KUPTOSH SE DO TË GJENDEN ATJE PRANË VETËM ATA MË TË SHTRENJTËT MIQTË E VËRTETË QË DINË TË LEXOJNË SYTË E SHPIRTIT TËND DHE TË VLERËSOJNË ATË SI GJËNË MË TË ÇMUAR DHE JO MONEDHAT APO RROBAT,
SHTËPINË, PUNËN APO MAKINËN QË KE...

Falenderimet i takojnë miqëve të vërtetë dhe mirënjohje e thellë të Madhit Zot që çdo ditë e më tepër po më jep forcë për të buzëqeshur,
dashuruar dhe gjetur kurajo e shpresë që gjithçka përmirësohet sado errësirë të jetë e që mbi të gjitha të eci në rrugën time unike të ndërtuar me sinqeritet, drejtësi, ndershmëri dhe paqe shpirtërore. :) ..
pic121.gif

130 views
 
Komente
tandjali 16.08.2013

shum e bukurr

dritonii 16.08.2013

fantastike je oj lule

liaa 19.08.2013

teper e bukur

Ditar
Blogët shkarkohen çdo 5 minuta