Hello-52.gif
Një i ri ishte ulur i vetëm në autobuz dhe mbante shikimin jashtë autobuzit.
Nuk ishte më shumë se njëzet vjeç, me një paraqitje të bukur dhe një fytyrë të ëmbël.
Afër tij ulet një grua, shkëmbejnë disa fjalë për motin e ngrohtë veror.
Më pas djali i rrëfeu gruas :
-Kam qenë në burg për dy vjet.
Kam dalë sot në mëngjes dhe po shkoj në shtëpi!
Fjalët e tij dilnin rrjedhshëm ndërsa i tregonte gruas që ishte rritur në një familje të varfër por të ndershme, dhe se sjellja e tij e keqe iu kishte sjellë prindërve vetëm dhimbje dhe iu kishte ulur kokën nga turpi!
Këto dy vjet nuk kishte patur lajm prej tyre!
Ata ishin shumë të varfër, nuk kishin para të shkonin ta takonin në burg.
Djali nuk iu dërgonte as letra sepse ata nuk i ktheni përgjigje...
Tre javë para se të dilte nga burgu kishte tentuar i dëshpëruar që të kontaktonte me prindërit.
Në letrën që u dërgoi iu shkroi se i kuptonte arsyet e tyre dhe i kërkonte që ta falnin.
Pasi doli nga burgu i hipi autobuzit, i cili ndalonte përpara oborrit të shtëpisë ku ishte rritur dhe ku akoma banonin prindërit e tij.
Për ti bërë gjërat më të thjeshta u kishte kërkuar prindërve të tij (në letër) që ti bënin një sinjal që të shihej nga autobuzi.
Nëse e falnin, ata duhej të lidhnin një shenjë të bardhë në pemën e mollës që ishte në kopësht!
Nëse ata nuk e lidhnin, ai nuk do të zbriste nga autobuzi dhe do të dilte përgjithmonë nga jeta e tyre!
Ndërsa autobuzi po i afrohej shtëpisë, djali po bëhej nervoz, aq sa kishte frikë të shikonte jashtë dritares, sepse ishte i sigurt që nuk do ishte lidhur shenja e bardhe...
Gruaja pasi e dëgjoi deri në fund, i thotë:
-Ndërrojmë vendin bashkë, shikoj unë në vendin tënd.
Autobuzi ecën dhe pak metra dhe gruaja pa pemën në oborrin e shtëpisë!
Preku me kujdes supin e djalit dhe duke mbajtur lotët, i tha:
-Shiko, shiko! E kanë mbuluar komplet pemën me fjongo të bardha...!
Gjëja që kurrë nuk i gjendet cmimi...
FAMILJA!

bye_bye.gif

329 views
 
Komente
dritonii 09.05.2015

Blogo e bukur princes

soni123 07.05.2015

kush nuk njeh familjen nuk nje as zot familja gjeja me e shenjte.

bem 09.05.2015

Familja per çdo arsye s`te hedh asnjeher poshte.

Ditar
Blogët shkarkohen çdo 5 minuta