MeAfer's blog

MeAfer
57, Prishtina, Kosovo

Shpirtrat le të flasin

të kapur
dorë për dore
duke bërë ecejake
nëpër Luginën e Valbonës
të mbushemi
oksigjen Tropoje
vetëm unë e ti
t'ia dëgjojmë
zërin e freskinë malit
e gurgullimat e ujit
që dalin nga maja e bjeshkës
për t'ia shuar etjen njerëzisë
e kur mbrëmja të vijë
me terrin bashkë
të na gjej mua dhe ty
rrëzë një majëmali
që koka e tij qiellin prek
duke e ndezur një zjarr
e me dy gota vëre në dorë
në këtë natë
nuk dua asgjë
as nga ti…


JAM UNË

Jam si rryma që derdhet me shpejtësi

endem vjedhurazi në rrugën e rërës

Jam avulli që lëshon kali i zi

Në trokun e fundit drejt humnerës

Jam deti i trazuar që hedh valën

I freskon sytë dhe puthit shkëmbin

Jam i verbuari nga hëna dritargjendtë

Që kohës dinozaur i shkuli dhëmbin

Unë, unë dhe unë! Kush jam unë?!

Jam mysafir i paftuar në këtë botë

Jam rërë e gjallë dhe shkallë me parmakë të thyer

Jam shije e hidhur në menynë e kripur me lot

I lindur për…


TREGIM MBRESËLËNËS PËR NJË NJERI I CILI E KISHTE NËNÇMUAR NËNËN E TIJ,

POR PASTAJ ISHTE NËNÇMUAR NGA FËMIJËT E TIJ

Tregohet se një i ri ishte martuar dhe në një mbrëmje ishte ulur për të darkuar me nënën dhe gruan e tij. Kur ishin ulur për të ngrënë, ai gruas së tij i servoi ushqim të bollshëm dhe i kushtoi vëmendje maksimale, ndërsa nënës i dha sasi të vogël ushqimi dhe ndaj saj u soll sikur të mos ishte aty.

Këtë gjë e vërejti gruaja e tij, e cila ishte e mençur dhe me karakter, andaj në atë moment i kërkoi bashkëshortit…


Ditar
Blogët shkarkohen çdo 5 minuta